Onze troeven

In onze houtzagerij doen we veel meer dan louter boomstronken verzagen. De factoren die het succes van al onze activiteiten bepalen, zijn echter overal dezelfde:

  • Een ultramoderne, hoogtechnologische zagerij. We gaan mee met onze tijd en blijven ons machinepark continu optimaliseren. In combinatie met de hoge eisen die we aan ons productieproces stellen, kunnen we snel en hoogkwalitatief werk leveren.
  • Een goede prijs-kwaliteitverhouding. Dankzij onze modulaire en efficiënte installaties kunnen we gezaagd hout van zeer goede kwaliteit leveren, aan een scherpe prijs.

Hout uit duurzaam beheerde bossen. Als milieuvriendelijke zagerij werken we uitsluitend met hout afkomstig uit duurzaam beheerde bossen. Momenteel loopt onze kandidatuur om het PEFC-kwaliteitslabel voor duurzame ontwikkeling te kunnen dragen

Loonzagen

We zagen zowel voor onszelf als voor particulieren, schrijnwerkers en houthandels. Daarbij vertrekken we van streng geselecteerd hout met een diameter van 30cm tot 1 meter en een lengte van 2 tot 6,5 meter. Vanaf 20 mm zijn alle diktes mogelijk.

Stockage en winddrogen

Het verzaagde hout laten we buiten rechtop of onder afdak drogen, afhankelijk van de houtsoort. Gemiddeld ligt en staat bij ons ongeveer 2000 m3 hout in verschillende diktes aan de wind te drogen.

Drogen in droogkamers

We werken niet met volautomatische droogkamers, maar opteren nog altijd voor een manueel proces. Dat vraagt ervaring en vakkennis, maar zo houden we de juiste voeling met het droogproces. Onze vier droogkamers hebben elk een capaciteit van 30 m3.

Verwerking

In Heule hebben we doorgaans zo’n 1000 m3 droog hout op voorraad. Dat laat ons toe om bestellingen op korte termijn af te werken.

Schaven

Met onze vierzijdige schaafmachines schaven we het hout op maat. Zo leveren we het basismateriaal waar schrijnwerkers meteen mee aan de slag kunnen.

 

 

Verlijmen

Wanneer de gevraagde secties niet in één stuk haalbaar zijn, kunnen we planken ook aan elkaar verlijmen tot het gewenste formaat.