Eigen houtzagerij

Met ons hoogtechnologische machinepark zagen we zowel voor onszelf als voor particulieren, schrijnwerkers en houthandels. Daarbij vertrekken we steeds van streng geselecteerd hout met een diameter van 30cm tot 1 meter en een lengte van 2 tot 6,5 meter. Vanaf 20 mm zijn alle diktes mogelijk. We verzagen op maat in functie van wat onze klanten nodig hebben: planken, kepers, balken, panelen, latten, …

Voor we de boomstammen verzagen, frezen we altijd eerst de schors eraf. In de nerven van de schors blijft na het wegslepen uit het bos namelijk veel zand zitten. Door machinaal te ontschorsen, houden we de tanden van het zaagblad langer scherp.
De schors verwijderen is nog om een andere reden noodzakelijk. Wanneer we bomen met schors gedurende een lange periode zouden laten drogen of opslaan, zouden vliegjes of kevers eitjes kunnen leggen in de schors. Uit die eitjes kunnen wormpjes komen die gaatjes zouden kunnen boren in het hout (vandaar hun naam ‘nathoutboorders’). Dat willen we uiteraard vermijden.